Съвети за избор на кино


Повечето кина обявяват програма от петък до четвъртък, т.е. програмата се сменя всеки петък и остава една и съща до следващия четвъртък. Това е така, тъй като повечето хора ходят на кино през уикенда. Различните кина могат да показват едни и същи или различни филми, в зависимост от договорите си с различни дистрибутори и прогнозата за това кой филм би им донесъм по-големи приходи.

При избор на кино е добре да се запознаете с качеството на екраните и звука в салоните, колко са големи салоните, както и наличните напитки и храна, ако предпочитате да хрупате пуканки или начос. В някои например може да предлагат само продукти на пепси, но не и кола. Някои салони предлагат и значително по-удобни седалки от други, което също е сериозен фактор за добро кино преживяване.

Ако отивате на 3D прожекция, запознайте се с типа салон - IMAX или обикновено 3D, тъй като изискват различен тип очила. В повечето салони ще ви предложат да си закупите очила, които можете да ползвате многократно.

Ако сте под 18-годишна възраст или ще бъдете придружени от такива лица, не забравяйте да проверите категорията на филма - не искате да сте неприятно изненадани от това, че няма да можете да влезете да гледате филма заради възрастово ограничение.